Et av kretsens fokusområder er å utvikle unge ledere, og de aller fleste som har vært stab tidligere ønsker å gjøre det igjen, nettopp fordi de har fått mange gode erfaringer samtidig som det er veldig gøy. Dette er en gylden mulighet for å utfordre deg selv. Vi ønsker å sette kursstaben sammen av både godt erfarne, litt erfarne og helt ferske stabsmedlemmer, så her er det bare å melde interesse!

Alle kurs har en kursmanual med nyttig informasjon om arrangementet slik som program, innhold, økter og erfaringer gjort fra tidligere kurs. Kursleder samarbeider med kontaktperson i PLu (PF- og ledertreningsutvalget) og kretskontoret som hjelper til med mange praktiske oppgaver på forhånd som å sende ut informasjon, bestille mat, pakke utstyr osv. Staben har ansvar for planlegging i forkant av arrangementet og må være med på selve gjennomføringen.

PF-ting, 19.-21.januar, Melshei

Dette kurset samler ungdomsskolespeidere fra ele kretsen. Kursets stab skal ha fokus på demokratiopplæring, vite litt om forretningsorden, opptatt av det som skjer i organisasjonen vår, nettverksbygging og å inspirere patruljeførerne til videre arbeid. Vi trenger én kursleder, tre stabsmedlemmer og to som praktisk hjelpere (matlaging, handling, diverse praktisk hjelp).

14+ KKS, 2.-4.mars, Tjørn

Trygghet i bruk av kart og kompass vil berike turen din selv om du er aldri så godt kjent i området du ferdes i. Vi trenger 2 stabsmedlemmer.

Grunnkurs patruljefører, 17.-19.mars og 26.- 28.oktober, Vier leirsted

Patruljeførerkurs er mer enn bare et kurs! Deltakerne får muligheten til å lære mye nytt og spennende om patruljeliv og hvordan du leder en patrulje på møter og tiden mellom. Kurset har fokus på hvordan sette opp en semesterplan, planlegge møte, lære om PF-ens rolle, delta på merke-bingo og mye mer. Vi trenger flere veiledere og to som praktisk hjelpere (matlaging, handling, diverse praktisk hjelp).

14+ KILT (Kurs i leirtekninkk) 18.-21.mai, Horve 2

Dette kurset går over pinsehelga og tar for seg forberedelse til leir. Dette er et populært kurs med plass til mange deltakere som vil lære om leirbygging, hygiene, inspeksjon, matlaging og diverse andre aktiviteter. Kurset trenger én kursleder og opptil seks stabsmedlemmer med varierende leirerfaring og veilederkompetanse.

Oppdager Camp, 1.-3. juni, Horve 2

Går du på ungdomskole og ønsker å prøve deg som stab, da er Oppdager Camp noe for deg. Rogaland KFUK-KFUM-speidere inviterer kretsens oppdagere og familiespeidere til felles leir på Horve 2 i perioden 1. -3. juni. Denne helgen vil det myldre på Horve 2. Det blir en aktiv helg med aktiviteter, leker, leirbål og speidergudstjeneste.

Norsk Roland 131, 23.-30.juni, Triangelheimen og Norsk Roland 132, 4.-11.aug, Nordtangen

Norsk Roland er vårt beste patruljeførerkurs som foregår over en uke med tettpakket program, sommeren 2018 skal det arrangeres for 131. og 132. gang. Kurset gir deltakerne godt grunnlag for å lede en patrulje på møter og turer og trenger derfor en stab som har mye erfaring med dette og som helst har deltatt på Norsk Roland selv. Følgende temaer blir gjennomgått på Roland: Kristen tro, patruljearbeid, leir, førstehjelp, orientering, pionering og internasjonal speiding. Det vil bli arrangert en stabssamling 20.-22.april som det forventes rolandstabene deltar på. Der vil mye av planleggingen gjøres samtidig som staben blir godt kjent. Kursledere må ha vært instruktør på Norsk Roland tidligere og bør ha erfaring som vandrerleder. Instruktørene bør ha deltatt på Norsk Roland som deltaker og gjerne som instruktør, hvis ikke så er også erfaring som veiledere fra PF-kurs eller liknende relevant. Siden vi skal ha to rolandkurs i 2018.trenger vi én kursleder og opptil sju instruktører per kurs.

For mer informasjon om andre forbundsarrangement klikk HER

Ta gjerne kontakt med HALVARD eller HELEN om du har noen spørsmål.

14+ KILT (Kurs i leirtekninkk) 18.-21.mai, Horve 2