Nettkurs for nye ledere

Alle nye ledere hos KFUK-KFUM-speiderne får en enkel innføring i organisasjonen via et nettkurs. Kurset er laget som et speidermøte der du blir kjent med speiderarbeidet gjennom presentasjoner, filmer og oppgaver. I løpet av kurset kommer du innom sentrale temaer som speiderprogrammet, struktur, oppbygning, ideologi, sikkerhet og planlegging. I tillegg finnes det flere gode kurs for ledere hvor du kan lære speiding i praksis. Det er derfor ikke nødvendig å ha speiderbakgrunn for å bli leder hos oss.

Ferdige møteforslag

Norges KFUK-KFUM speiderne har laget et program som er bygget på kristne verdier, samfunnsengasjement, personlig utvikling, felleskap og friluftsliv. Programmet inneholder helt ferdige opplegg som lederne kan bruke for at speiderne skal klare å ta merkene. Lage gapahuk på sitt hemmelige sted, jungelmøte med tauhindere, lage bål og mye god mat, brannsikkerhet, førstehjelp, spikke, lage pil og bue, ski, skøyter, snøhule, kanotur, rulsletur, lære å bruke kart og kompass er bare noe av det du kan oppleve og være med på som speiderleder sammen med barn og unge.

Møt ledere i KFUK-KFUM-speiderne

Speiderledere i KFUK-KFUM-speiderne har ulike roller og oppgaver i sine speidergrupper. Vi har laget noen videoer som gir et inntrykk av hva det vil si å være leder i KFUK-KFUM-speiderne og hvor variert det kan være. Vil du bli speiderleder? Alle har noe å bidra med.

Møt ledere i KFUK-KFUM-speiderne