Innhold

Speider-X er som en komprimert versjon av dette tv-programmet hvor deltakerne er speidere (og at det ikke blir sendt på TV). Deltakerne blir delt opp i patruljer hvor de skal gjennomføre en rekke oppgaver og etapper i løpet av ekspedisjonen. Man får testet egne grenser og friluftskunnskaper. Løse oppgaver som vil representere bredden innenfor friluftsliv. Hvordan etappene vil bli får man ikke vite på forhånd. Det eneste man får vite er; hva man skal ha med seg, hvor man møter opp og hvor man er når ekspedisjonen er gjennomført.

Speider-X er delt opp i flere moduler. De fleste modulene gjennomføres under ekspedisjonen, og er derfor hemmelige frem til man starter på dem.  En av modulene er en FORHÅNDSOPPGAVE. Denne oppgaven er todelt, og første del er et motivasjonsbrev som leveres inn sammen med påmeldingen.

Hvem passer kurset for?

Speider-X er et kurs som anbefales for speidere i 8.-10. klasse og  1.VGS. Kurset passer for deg som har har vært på haik før og har endel kart- og kompasskunnskaper. For eksempel deltatt og fullført videregående patruljeførerkurs, eller har tilegnet deg tilsvarende kompetanse på egenhånd eller i gruppen. Det er viktig at du er løsningsorientert og arbeider bra i motgang. 

Påmelding

Påmelding med søknad innen søndag 18. april 2021 sendes til kretskontoret: post@rogalandspeider.no
Antall plasser: 20 stk (maks 4 deltakere fra per gruppe).

Deltakeravgift

Prisen på Speider-X per deltaker er kr. 900,-. Reise er ikke inkludert i prisen. 
Deltakeravgiften betales til 3201.08.95617. Merk innbetalingen med «navn» og «Speider-X, 2021» 

Økonomien skal ikke være til hinder for å delta på våre aktiviteter. Er du 26 år eller yngre kan du, din foresatte eller din leder sende søknad om å få dekket deltakeravgiften din på dette eller andre arrangementer gjennom deltakerfondet. Les mer og send inn søknad HER.

Deltakerbrev

Deltakere får tilsendt deltakerbrev ca. 1 måned før kursstart. I deltakerbrevet vil man få andre del av forhåndsoppgaven og mer informasjon om gjennomføringen og forberedelser til Speider-X.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om påmelding eller betaling kan du sende en e-post til post@rogalandspeider.no  

Har du spørsmål om innholdet i Speider-X, forhåndsoppgaven eller forkunskaper kan du sende en e-post til kursleder Halvard S. Werslandhalvard.wersland@gmail.com