Tormod Ruud er instruktør på dette kurset. I tillegg til å være speiderleder i Ålgård KFUK-KFUM-speidere er han også sertifisert instruktør i Norges Padleforbund. 

Kurset er lagt opp med en praktisk del med diverse padleaktiviteter som utvikler god basis padleteknikk, og en teoretisk del med fokus på sikkerhet ved vannaktiviteter fredag kveld. På lørdagen blir det en lenger padletur i Lutsivassdraget med instruksjoner underveis. Det vil også bli gitt tips om gode leirplasser som kan brukes på egne speiderturer. På søndagen vil fokuset være på padling i strømmende vann i Liavatnet. 

Inkludert i kursavgiften på 400,- er det fast overnatting i telt på Horve 2, mat, leie av kanoer, vester og årer i tillegg til våttkort. Oppstart er fredag klokken 18.00 på Horve 2 og forventet avslutning er søndag klokken 15.00.

Overnatting og mat blir avviklet i forbindelse med Oppdager Camp på Horve 2. Der blir det også en del sosialt med andre ledere i kretsen, og det er en gylden anledning for å bygge nettverk på tvers av gruppa. 

Det er også mulig å kun være med på fredagskvelden. Les mer om det her.

Bilde: Peach Norman Owen