Her er alle de som bidrar til å gjøre dagen moro – og kanskje alle andre dager også litt grønnere:

Informasjon og testing av miljøvennlige transportmidler:

• Se og prøv flotte elektriske sykler og kassesykler hos Elsykkelsenteret, Sola / Randaberg sykkelcenteret og Syklistenes landsforening Nord-Jæren og Ryfylke
  • Prøv forskjellige sparkesykler hos Zap scooter AS
  • Småting å fikse på sykkelen? Syklistenes landsforening Nord-Jæren og Ryfylkehjelper deg!
  • Vil du vite mer om gode og trygge sykkelveier i Stavanger kommune? Info får du hos Stavanger på sykkel
  • Sykkelvettregler får du hos Trygg Trafikk
  • Bysykkelen forklarer hvordan du lett kan komme deg fra A til B – med en elektrisk bysykkel.
  • Til fots i Stavanger? Besøk standen med 52 hverdagsturer til Stavanger kommune, Park & vei.
  • Elbiler – se mangfoldet hos Møller bil, Bertel O. Steen, Ålgårds Auto, RSA BIL Forus, Hellestø Bilpaviljongen AS og Rogaland Elbilforening.
  • Bilkollektivet viser frem tre forskjellige biler som medlemmene kan leie i Stavanger og informerer om fordelene ved å dele bil fremfor å eie egen bil.
  • Har du spørsmål om den nye bomringen – og hvordan du kan unngå bompengesmell? Info får du hos Bymiljøpakken.
  • Triangulum vil synliggjøre prosjektet sitt, f.eks. testing av elbuss i vanlig rute.

Aktiviteter til fots og på sykkel:

• Stavanger Orienteringsklubb arrangerer rankingløp i Sprintorientering og begynnerløp.

Friluftsaktiviteter:

• Opplæring i kajakkpadling får du hos Stavanger kajakklubb.
  • Klatretårn og steking av pinnebrød og pølser skjer hos KFUK-KFUM-speiderne.
  • Ryfylke Friluftsråd kommer med båten sin og informerer om marin forsøpling og vannforvaltning.
  • Dykking etter søppel i Vågen med Jæren Dykkersenter.
  • Naturvernforbundet viser naturmangfoldet og deler ut frøposer.
  • Stavanger turistforening informerer om turmuligheter i kombinasjon med kollektivtransport, har med seg second hand-stativet sitt samt lager popcorn på bålpanne.

Idrett og lek:

• Forskjellige sportslige aktiviteter kan prøves ut hos Idrettspatruljen

• Stavanger JuShinKan Aikido viser fram et lite program og lar folk prøve selv
  • Flaks sjongleringsgruppe lærer små og store sjongleringstriks
  • Sørvest Bandyregion vil sette opp en bane hvor store og små kan prøve innebandy.
  • Steps dansestudio danser Miljøsøndag i gang!

Møt politikerne:

• Politikermøteplass: Ta en skikkelig miljøprat med en lokal politiker- dagen før kommunalvalget! Gruppelederne med flere stiller og informerer om hvilken miljø- og klimapolitikk deres parti står for.
  • Ungdommens bystyre stiller også på stand! Ta deg en prat med en ungdomspolitiker, og få vite mer om hva dagens ungdom er opptatt av når det gjelder klima og miljø.

Miljøtips til hverdagsbruk:

• Informasjon om hvordan en kan leve mer miljøvennlig i Stavanger får du hos Miljøenheten til Stavanger kommune

• Mer info om henteordninger av avfall og om kampanjen «Restevenn» får du hos Renovasjonsenheten til Stavanger kommune

• Info om gjenvinning og flotte gjenstander fra Byttebua får du hos IVAR IKS
  • Soppkontroll hos Jærsoppen
  • Margunns kjøkkenhage gir råd og svarer på spørsmål, samt tar med litt grønsaker og frukt (smaksprøver).
  • Smoothiesykling og matredding kan du gjøre hos «Fra hage til mage»
  • Økologisk Rogaland informerer om økologi og om ØKOUKA, samt at man kan smake på økologisk mat.
  • Repair cafe: Ta med ødelagte klær og dingser – Frivilligsentralene i Stavanger fikser!
  • Fremtiden i våre hender har med seg restemat som de deler ut, et lite klesbyttemarked og ansiktsmaling for barn.
  • FN-sambandet har kastekonkurranse i forbindelse med bærekraftsmålene.
  • Floke økologisk frisør har fletting, servering av floke-shot og konkurranse
  • Greenpeace har aktiviteter for barn som ansiktsmaling, sorteringslek og smaksprøver av vegansk mat.
  • Natur og ungdom har miljøaktiviteter
  • Bærekraftige liv på Byhaugen vise fram ulike typer insektshotell og ha enkel workshop for barn der de kan lage sitt eget insektshotell.
  • Rogaland 4H skal ha mjølkekonkurranse om kven som klarer å mjølke mest på eit halvt minutt. Det vert premie for beste tid!
  • Madla, Tasta, Storhaug, Eiganes/Våland, Hillevåg, Hinna og Hundvåg bydel vil informere om bydelsutvalgets rolle som miljøaktør i nærmiljøet.
  • Smoothiesykling og matredding hos «Fra hage til mage».

Annet:

• Organisasjonen CARE har stand sammen med TV aksjonen.
  • Stavanger domkirke gå på jakt etter Domkirkens skatter og serverer lapper, saft/kaffi.
  • Norsk Folkehjelp arrangerer en ungdomsaktivitet – og gir førstehjelp hvis det trengs.

Mat og drikke:

• Bondens marked er tilstede med 13 bønder. De selger diverse lokalproduserte varer, også noe håndmatservering.
  • Grøtbar / Socialcooking.no serverer grøt
  • Bellies stiller med foodtruck og vegansk mat (plantebasert)
  • Økobakeriet serverer surdeigsbrød, diverse bakervarer, slush og kaffe
  • Tante Emmas hus har åpen kafe og info om deres aktiviteter.
  • Friskt vann får man fra Vann og avløp (Stavanger kommune)

Sceneprogram:

Sceneprogrammet legges ut når det er klart.

Restematretter klokken 16-18

Sulten etter en lang dag på Miljøsøndag? Mellom klokken 16 og 18 serverer både N.B. Sørensen Brasserie, Villa22, Skagen Restaurant, Fisketorget og Diablito restematretter til kr 100,- - så lenge restene rekker!