Årets St. Georgsdagsbudskap finner du her. 

Legenden om St. Georg brukes som et symbol for det godes seier over det onde. I speidersammenheng brukes St. Georgsdagen til å sette fokus på det kristne verdigrunnlaget i speideren. St. Georgsdagen feires av speidere
over hele verden.

St. Georgsdagen er 23. april, noe som i år er på en søndag, så det passer fint med en speidergudstjeneste på selve dagen. Men det er opp til gruppene og kretsene for når de ønsker å feire St.Georgsdagen. Grupper og kretsen har ofte lange tradisjoner for feiring av dagen og bruk gjerne merket St. Georg til inspirasjon.

Her finner du St.Georgsdagmerke og møteforslag i aktivitetsbanken og her kan du kjøpe aktivitetsmerke i Speiderbutikken. 

Du kan også kjøpe et komplett prosjektveiledning med pedagogisk materiell til trosopplæringstiltaket "Dragekjemperne". Tiltaket er rettet mot 9 og 10-åringer. Dragekjemperne er et ferdig opplegg knyttet til legenden om St. Georg (speidernes skytshelgen), og inneholder forslag til gudstjeneste, rollespill og ulike aktiviteter hvor trosopplæring og friluftsliv går hånd i hånd.