Fredag ettermiddag møttes 14 spendte speidere opp på Vier leirsted for å delta på 14+ Lek og Nevenyttighet. Som navnet tilsier skulle fokuset være på både lek og på nevenyttighetsaktiviteter.

Etter en økt med bli kjent-aktiviteter ble en herlig lapskaus servert og fortært. Videre utover kvelden tok deltakerne fatt på strikketøyet. Målet var å strikke seg pannebånd. Dette skulle de jobbe videre med i løpet av helga. Dette var den første av flere nevenyttighetsøkter i helga.

På lørdag og søndag fikk deltakerne blant annet sy fotposer med symaskin, tove sittepute, bygge leirstol, være kreative og gjenbruke tomme glassflasker samt dekorere sine egne t-skjorter med Tie-Dye (batikk-teknikk). Til slutt stod de igjen med en rekke flotte produkter og mange gode ideer til aktiviteter de kan ta med seg tilbake til speidergruppa og patruljen.

Det var ikke bare nevenyttighet deltakerne skulle lære på kurset. De skulle også lære om lek. Deltakerne lærte både leker som kan brukes i troppen og leker som kan brukes i patruljen. Ikke minst lærte de hvorfor man leker og hvordan man presenterer en lek for noen som ikke har lekt den før. 

 

Staben takker for et kjekt kurs, og vi ser frem til å se dere igjen på kretsaktiviteter til våren!

 

Bilder tatt av Helen Sola Norland, Ingjerd Oftebro og Halvard Strømme Wersland.