Fredag ettermiddag møtte nærmere 200 håpefulle speidere opp til Kretsbannerkonkurranse på Camp773 i Strand kommune. Gjennom helgen skulle de bo med patruljen på ferdig oppmerka områder, lage mat sammen og gjøre sitt ypperste i flere konkurransegrener. 

Første oppgave for patruljene var en teorioppgave. Den bestod av 100 spørsmål om både speiderhistorie, samfunnskunskap, friluftsliv og mye mer. Patruljene fikk én time på å løse denne. 

Lørdag morgen var fullspekket med nye oppgaver, og den første på morgenkvisten var orientering. Patruljene valgte to stykker som skulle løpe et orienteringsløp i området rundt Camp773 mens de resterende patruljemedlemmene utførte en teorioppgave i orientering om karttegn, kompasskurs og høydeforskjeller. 

Den praktiske oppgaven gikk ut på å lage et brettspill som heter Dam. Her måtte patruljene fordele oppgavene med å lage spillebrikker, brett og brikkepose godt i patruljene slik at de holdt seg innenfor den tiden som var satt opp. De ferdige spillene var imponerende håndverk og det var mange patruljer som fikk høye poengscore. 

Ved middagstider strømmet det fantastiske dufter ut fra patruljeområdene. Patruljene måtte tilberede et 2 retters måltid sammen som skulle være ernæringsmessig bra, holde god hyggiene og attpåtil få måltidet til å se fristende ut. 

Siste konkurransedag på søndagen, skulle patruljene ut på rundløype bestående av fire poster. En førstehjelpsoppgave der de fikk vise bruk av hjertestarter og hvordan man håndterer en stor blødning, en pioneringsoppgave der de skulle lage en gardintrapp, en naturkjennskapsoppgave der de fikk vise kunnskap innenfor et bredt utvalg av små oppgaver om naturen, og en hemmeligoppgave der de skulle frakte en bøtte vann ved hjelp av et bæresystem de lagde selv.

Når alle oppgavene var gjennomført og poengene var talt opp var det patrulje Blekksprut fra Tasta KFUK-KFUM-speidere som gikk av med seieren, etterfulgt av Falk og Gaupe fra på Ålgård KFUK-KFUM-speidere på henholdsvis andre- og tredjeplass. Sammenlagtseieren gikk til Gaupe fra Riska NSF.

Hele ressultatlisten kan du se her.