Roverkretstinget arrangeres hvert år siste helgen i august. På roverkretstinget stemmer man på saker som angår roverne. Alle godkjente rovere (som har betalt medlemskontingent og er i roveralder) i KFUK-KFUM-Speiderne har møte-, tale-, forslags-, og stemmerett på roverkretstinget. 

I lett regn ble deltakerne fraktet over til Midtholmen. Etter en enkel lunsj var roverne klare for seiltur på Byfjorden med SS Midthol. Takk til Karl Inge Tjøstehim fra sjøspeiderne som loset oss mellom øyer og skjær.

Tilbake på Midtholmen startet roverkretstinget. Aktuelle saker gav mulighet til gode debatter. Sakene som ble lagt frem bar preg av at de var godt forberedt. Den mest spennende saken ble valget. I år var det flere kandididater til de ulike vervene i ombudet.

NYTT ROVEROMBUD

Valget på nestleder med opprykk måttes gjøres 2 ganger. Det ble Joakim Schanche fra Varden som vant etter andre valgrunde. Sammen med seg i roveromdet for perioden 2017-2018 har Emilie og Joakim med seg; Kristina Auestad (Hana), Magrete Tendenes Ruud (Ålgård), Johannes Dyrseth (Rennesøy), Peder Havik (25. Stavanger) og Vegard Brain (Gand).

TAKK FOR INNSATSEN

Kretsen benytter anledningen til å TAKKE Alfred Mestad Rønnestad, Ingrid Marie Ørland, Christian Roth Jacobsen, Peach Norman Owen, Even Holmane Stangeland, Kenneth Solheim for deres innsast i roverombudet i Rogaland.

 

foto: Helen Sola Norland