HELGEN 21.–22. OKTOBER samlet speidere fra Rogaland krets seg på Horve 2 i Sandnes. Arrangementet er et samarbeid mellom speiderledere fra flere grupper i Sør-Rogaland. Det er 18. gang det arrangeres JOTA-JOTI på Horve 2.

FREDAG ETTERMIDDAG møtte ivrige radioamatører og andre entusiastiske speiderledere opp med PC-er og annet radioutstyr. Riggingen pågikk frem til mørkets frembrudd og ennå litt til, slik at alt skulle være klart ved innrykk av speider lørdag morgen. Etter hvert lå mye tilrette for at speidere og patruljer skulle få kontakt med speidere i andre deler av Norge og verden.

I LØPET AV HELGEN lærte speiderne blant annet å være bevisste på at det er ting det er lurt å tenke på i møte med fremmede på internett. For eksempel trenger man ikke legge ut for mye informasjon om seg selv. Ikke legg ut navn, alder og adresse sammen. - ”Det aller kjekkeste på JOTA-JOTI var å snakke med andre speidere i Norge inne i "radiobua", forteller Helene Mikalsen (10 år) fra Sola KM-speidere entusiastisk. 

SAMTIDIG som JOTA-JOTI ble arrangert på Horve 2 ble det også avholdt to kortkurs for ledere. Det ene kurset tok for seg Beredskap i speidergruppa lokalt med fokus på hjemmelederrollen, mens det andre kurset tok for seg Desserttyper på bål. 

 

Foto: Halvard Strømme Wersland, Helen Sola Norland