Fredag ettermiddag møtte nærmere 300 håpefulle speidere opp til Kretsbannerkonkurranse i Vigreskogen i Hå kommune. Gjennom helgen bodde patruljene på ferdig oppmerkede områder, laget mat sammen og gjorde sitt beste i flere konkurransegrener. 

Første oppgave for patruljene var en teorioppgave. Den bestod av 100 spørsmål om både speiderhistorie, samfunnskunskap, friluftsliv og mye mer. Patruljene fikk én time på å løse denne. 

Lørdag morgen var fullspekket med nye oppgaver, og den første på morgenkvisten var orientering. Patruljene valgte to stykker som skulle løpe et orienteringsløp i området rundt i Vigreskogen mens de resterende patruljemedlemmene utførte en teorioppgave i orientering om karttegn, kompasskurs og høydeforskjeller. 

Den praktiske oppgaven gikk ut på å lage et flipperspill. De ferdige spillene var imponerende håndverk og det var mange patruljer som fikk høye poengscore. 

Ved middagstider strømmet det fantastiske dufter ut fra patruljeområdene. Patruljene måtte tilberede et 3-retters måltid sammen med utdelte ingredienser, holde god hyggiene og attpåtil få måltidet til å se fristende ut. 

Siste konkurransedag på søndagen, skulle patruljene ut på rundløype bestående av fire poster. En førstehjelpsoppgave der de fikk vise bruk av hjertestarter og ha kontroll på HLR, en pioneringsoppgave der de skulle sette opp en gapahuk, en naturkjennskapsoppgave der de fikk vise kunnskap innenfor et bredt utvalg av små oppgaver om naturen, og en hemmelig oppgave der de brette en papirkopp og deretter koke vann i den over et telys. 

Når alle oppgavene var gjennomført og poengene var talt opp hadde Jerv fra 25. Stavanger KFUK-KFUM-speidere og Piggsvin fra Rennesøy KFUK-KFUM-speidere like mange poeng.  Begge patruljene ble utropt som vinnere av kretsbanneret. Gaupe fra på Ålgård KFUK-KFUM-speidere sikret seg tredje plassen mens hai fra Gand KFUK-KFUM-speidere og Gaupe fra 25. Stavanger KFUK-KFUM-speidere fikk henholdsvis fjerde- og femteplass.

Sammenlagt seieren gikk til Elg fra Riska NSF.

 

Resultatliste KBK 2019