Fredag for litt over en uke siden møtte 25 spente patruljeførere opp på parkeringsplassen på Sel på Rennesøy for å delta på Oppdrag Sør, det tøffeste patruljeførerkurset i kretsen. I løpet av helga skulle de lære seg mye nytt om kart og kompass, hvordan sette opp gapahuker og ikke minst møte mange nye venner. Måten de lærte seg dette på var gjennom prøving og feiling i patruljer. 

Første etappe gikk til et skogholt ved Dalestemmen der patruljene ble bedre kjent med hverandre og hvor de satte opp sin første leir. Til kvelds ble det servert en herlig grønnsakssuppe før speiderne krøyp ned i soveposene under den blaffrende haikeduken. 

Lørdag morgen var det tidlig opp for å lære om både bekledning, pakking av sekk og hvordan man skal føre haikelogg. Deretter var det å legge ut på tur. De fleste patruljene var innom Selsfjellet og Vikefjellet, som de lokale kaller Pilå. På menyen denne kvelden stod Arabiske netter som patruljene laget selv. Kvelden ble avsluttet med et dundrende leirbål under stjernehimmelen før speiderne igjen la seg i soveposene under haikeduken. 

Den siste dagen på kurset ble det gjennomført en speidergudstjeneste der alle patruljene var delaktige med forskjellige oppgaver. Så var det på tide med siste etappe ned til Rennesøy skole hvor kursavslutningen ble avholdt. Til slutt kunne patruljeførerne reise slitne hjem fra kurs med mange nye erfaringer og kunnskap som de kan ta med seg tilbake til speidergruppa og patruljen hjemme.

 

Bilder tatt av Alfred Mestad Rønnestad og Camilla Surnevik Kristiansen