Nå kan du dele speiderturen i Google

I 2016 startet de svenske speiderne med å ta opp stier rundt om i Sverige. Nå skal speiderne i Norge gjøre det samme – alle de flotte speiderstiene og veiene vi bruker i naturen skal vi nå kunne dele med verden gjennom Google! Du og din patrulje kan låne et lite 360- kamera og dele deres favoritturer på kartløsningen Google Street View. Stiene legges også ut på vår egen side www.speiderstier.no

Med 360-graderskameraet kan dere ta opp turen til favorittovernattingsplassen, vannet dere alltid bader i eller alle andre steder i naturen rundt dere. Når andre speidere legger ut sin tur, får dere også muligheten til å følge turen deres virtuelt og prøve en ny sti anbefalt av andre speidere! 

Ta speidersti-merket

Hvus du og din patrulje deltar på Speiderstier og tar opp deres favorittur får dere et eget speiderstimerke. I tillegg er det et valgfritt merkekrav for flere av våre merker, blant annet fotomerket og haikemerket for vandrerne.  

360-graderskamera

  • Et 360-kamera tar bilde i 360 grader. Det vil si at alt du ser rundt deg vil fanges opp av kameraet!
  • Vi låner ut små 360-kameraer som du enkelt kan ta med på tur. Søk om å låne et lite 360-graderskamera for en tur her. Husk at det er mange som vil låne kameraet, lån det derfor så kort som mulig. 
  • I maimåned låner vi et stort kamera av Google. Kameraet heter «trekker» og bæres som en ryggsekk. Det veier så mye som 18 kg. Trekkeren skal tas med på tur flere steder i Norge i løpet av mai, se reiseruten nedenfor. 

Speiderstier på reisefot 

Speiderstier ble satt i gang nå i mai, og sammen startet mange speidere prosjektet på tur i fjellene i Bergen. Nå i mai har vi faktisk fått låne et stort 360-kamera av Google, og i hele mai skal vi gå flere steder i Norge. Vil du være med å gå? Se reiseruten nedenfor og send en e-post til katrine@kmspeider.no

Foreløpig reiserute

Bergen 2.-3. mai

Stavanger 7. mai

Kristiansand 8. mai

Drammen 9. mai

Oslo/Bærum 13.-15. mai

Lillehammer 20. mai

Trondheim 21. mai

Bodø 23. mai