Oppmøte 19.00 fredag kveld, og etter kveldsmaten med god tomatsuppe, var det duket for tingets første program; et kortkurs i møte- og debatteknikk.
Her fikk deltakerne opplæring i hvordan debatter og møter blir gjennomført, kunnskap de allerede dagen etter skulle få bruk for.

Lørdag kl 10 startet PF-tinget. I flere timer ble det diskutert rundt mange aktuelle emner, blant annet øvre aldersgrense for rovere, bekledning/ profilklær for Rogaland KM-speidere, program og leirfres på Futura 2018.
Det aller mest spennende ble valget av PF-delegater. 7 kandidater stilte til valg. Anders Eskeland (Høle) og Guro Fuglestad (Ålgård) fikk flest stemmer og ble årets PF-delegater for Rogaland KFUK-KFUM-speidere. 

Etter en dag med debatter, mange innlegg og mange replikker og resolusjon, ble det dekket et langbord som gikk på tvers i stua. Som seg hør og bør på  ble bordet pyntet med duk og servietter og med de fineste glassene vi kunne finne på huset.
På menyen sto det Taco etterfulgt av "himmelsk". Etter hvert ble det klart for utekino i gapahuken. Her ble det god stemning når "Happy Feet" ble satt på.


Forhåpentligvis reiser speiderne hjem med både en fantastisk opplevelse, og mye ny kunnskap.  Alle speiderne mottok organisasjonsmerket, som kan bli en fin en tradisjon å ta på dette arrangementet.
PF-tinget arrangeres hvert år.
For 2018  blir datoen 19.-21. januar.


foto: Helen Sola Norland