Fredag 20. september møtte 39 spente patruljeførere opp på parkeringsplassen ved Rennesøy Bo og rehabiliterings senter for å delta på Videregående Partruljeførerkurs. Det tøffeste patruljeførerkurset i kretsen. I løpet av helgen skulle de praktisere kart og kompass, hvordan sette opp gapahuker og ikke minst møte mange nye venner. 

Første etappe gikk til et skogholt ved Dalestemmen der patruljene ble bedre kjent med hverandre og hvor de satte opp sin første leir. Det ble servert varm kveldsmat før speiderne krøp ned i soveposene under den blaffrende haikeduken. 

Lørdag morgen var det tidlig opp for klargjøring for å legge ut på tur. Etter en lang dag på tur laget patruljene middag på stormkjøkken. På menyen denne kvelden stod Amerikansk gryterett som patruljene laget selv. Kvelden ble avsluttet med et dundrende leirbål under stjernehimmelen før speiderne igjen la seg i soveposene under haikeduken. 

Den siste dagen på kurset ble det gjennomført en speidergudstjeneste der alle patruljene var delaktige med ulike  oppgaver. Så var det på tide med siste etappe ned til Østhusvik grendahus hvor kursavslutningen ble avholdt. Til slutt kunne patruljeførerne reise slitne hjem fra kurs med mange nye erfaringer og kunnskap som de kan ta med seg tilbake til speidergruppa og patruljen hjemme.

 

foto: Karl Inge Tjøstheim